HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

HiFi Scenen Talks – Saybia

Etter åtte års stillhet slipper Saybia et nytt album. Vi har møtt bandet og snakket om albumet, og om hvordan lyden deres har utviklet seg siden debuten for 14 år siden

Saybias etterlengtede album ”No Sound From the Outside” er bandets første utgivelse på åtte år.

På det danske rockebandets nye album har de gått tilbake til røttene, da de har skrevet låtene sammen i deres gamle øvingslokaler i barndomsbyen Nyborg, hvor bandet ble dannet i 1993.

"Vi hadde laget en tirsdags-musikklubb i våre gamle øvingslokaler, hvor vi møttes for å spille musikk. Det var en helt spesiell følelse over å gå opp trappene og være tilbake igjen", forteller vokalist Søren Huss, som sammen med Jeppe Langebek Knudsen, Palle Sørensen og Jess Jensen utgjør kjernen i Saybia.  

Det var som i gamle dager – da man var ung og var begeistret over å ha laget en ny låt. Det var noe av den samme enegien, som var til stede. Vi hadde ikke noen deadline hengende over hodet, vi hadde ikke noen platekontrakt, det var kun for musikkens skyld.

Over en periode på åtte måneder ble låtene i øvingslokalet til flere og til slutt sto Saybia med materialet nok til et nytt album.

Vi er et band som har spilt sammen i mang år. Det gir en inneforståelse og noe helt spesielt. Når man står i et øvingslokale og det hele får lov til å koke, så er det ikke mye som kan slå den følelsen.

For å utfordre både seg selv og lyden deres, tok Saybia låtene med til produsent Michael Patterson, som har arbeidet sammen med blant annet Beck og danske Spleen United, samt Nic Jodoin, som tidligere har arbeidet med Black Rebel Motorcycle Club, og spilte inn albumet på i legendariske Ocean Way-studioer i Los Angeles.

Vi spilte inn gjennom en Neve pult – en legendarisk konsol som låter helt fantastisk. Vi ønsket å være der det absolutt beste utstyret var. Bra utstyr låter fett! Det synes vi man han høre på platen.

Vi tror du vil like mer enn bare denne siden