HiFi Klubben

Hopp til innhold

Høyttalere

Det finnes mange forskjellige høyttalersystemer som gir deg fantastiske kinoopplevelser i hjemmet. Men hva er spesielt viktig å huske på når du skal velge høyttalere som passer til nettopp dine behov?

Se video og les artikkelen nedenfor, eller velg fra våre ulike høyttalerkategorier øverst i menyen. Her er noen smakebiter:

Gulvstående høyttalereStativ/kompakt høyttalereTrådløse høyttalereInnbyggingshøyttalereSubwoofere

Størrelsen på rommet

Det er viktig at du tenker på størrelsen på rommet som systemet skal spille i. Størrelsen på rommet er nemlig avgjørende for hvilket system du skal velge. Små systemer får det rett og slett veldig vanskelig i store rom. Lyden blir sjeldent tilfredsstillende høy, og bassen blir fort litt flat. Derfor er større høyttalere ofte en langt bedre løsning til større rom. 

Velg høyttalere fra samme serie

En god tommelfingerregel når man skal velge høyttalere til hjemmekinoen er å gå for høyttalere fra samme merke og, hvis mulig, samme serie. Dette er på grunn av at forskjellige høyttalere selvfølgelig har forskjellig lyd. Hvis man derfor har et sammensurium av et system, med høyttalere fra flere forskjellige merker, vil det være en hørbar forskjell på hvordan systemet låter fra forskjellige vinkler, noe som vil gå ut over surroundopplevelsene dine. 

Les resten av artikkelen her.

Søket ga ingen treff

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her