HiFi Klubben

Hopp til innhold
Lokale tilbud Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Gulvstående høyttaler

Slik velger du nye høyttalere

LYTT BEDRE PÅ ANLEGGET DITT

Gulvstående høyttaler

Få en komplett lydopplevelse med gulvstående høyttalere 
Med en gulvhøyttaler får du hele lydbildet og en komplett opplevelse. En gulvhøyttaler står direkte på gulvet og gjengir hele toneområdet, fra den dypeste bass til den høyeste diskant. Mange gulvhøyttalere kan spille svært høyt og dynamisk, uten forvrengning, og derfor finnes markedets beste og mest eksklusive høyttalere i denne kategorien.

Store lydopplevelser krever store høyttalere
De som sier at de ikke kan høre forskjell på lyden fra en god og en dårlig høyttaler – de lyver. Eller så har de aldri hørt lyden fra en god høyttaler. Det er ikke noe snobbete ved å være interessert i lyd, og hvis du velger å investere i en gulvhøyttaler, kan du like godt investere i noe ordentlig, så du får et godt resultat og kan nyte god lyd fremover. 

Vårt utvalg består av nøye utvalgte merker og produsenter, så du er garantert den beste lyden når du kjøper gulvhøyttalere hos HiFi Klubben. 

Det er selvsagt mer plass i en stor høyttaler, enn i en liten. Det betyr at gulvhøyttalere danner det beste grunnlaget for perfekt bass, gjengivelse av store symfonier og alt i mellom dette. Den ekstra plassen i gulvhøyttalerne gjør at det kan flyttes mer luft og dermed skape flere nyanser og større lyd. Hvis du er opptatt av lydkvalitet, og hvis du har plass i hjemmet ditt, er gulvhøyttalere den perfekte løsningen for deg.

Folk i musikkbransjen bruker uendelig mye tid på å skape helt perfekt lyd til sin musikk. Det minste vi kan gjøre til gjengjeld, er å sørge for ordentlig utstyr når vi lytter til resultatene. Vi skylder musikerne, og oss selv, å ha noen ordentlige høyttalere, så musikken og lyden kommer til sin rett, i stedet for å bli forvrengt og ødelagt av dårlige høyttalere.

Har du ikke plass til store gulvhøyttalere, kan du stedet gå for noen av våre små kompakte høyttalere. Som navnet antyder er de mer kompakte, så de passer perfekt inn i et mindre rom – for eksempel på en hylle eller et veggbeslag. Bor du i en mindre leilighet, kan et par gode kompakte høyttalere være den optimale løsningen, da de kan spille høyt, samtidig som de ikke gir deg problemer med naboene.

Slutt på å velge mellom kjæresten og høyttalerne
Kanskje hører du til dem som steiler så snart samtalen kommer inn på store gulvhøyttalere? Tankene ledes umiddelbart tilbake til den gangen du skulle flytte sammen med din første kjæreste, og hans store – og i dine øyne ualminnelig stygge – musikkanlegg skulle være med. Det kan også være at du er han, kjæresten, som måtte velge mellom ditt livs to største kjærligheter. Uansett hvilken side du står på, så har vi gode nyheter til deg.

Utviklingen innenfor design har nemlig løst problemet, og sikkert løst en del forhold i samme slengen, da store gulvhøyttalere ikke lenger behøver å være de store iøynefallende kassene som de var før. Produsentene i dag har dere begge i tankene – både deg som vil bo stilfullt og elegant, og deg som gjerne vil ha stor lyd – så begge deler kan kombineres i flotte og funksjonelle gulvhøyttalere. 

Gulvhøyttalere til enhver stil
De mange forskjellige designene gjør det mulig å finne gulvhøyttalere til ethvert hjem og enhver stil. 

Liker du det rå og ville uttrykket, kan du velge en svart gulvhøyttaler med fargerike detaljer, som fanger oppmerksomheten. En robust og rustikk gulvhøyttaler med grove kanter og skarpe farger gir særpreg til innredningen og bringer gutten inn i stua på en litt brautende måte.

Hvis du liker en mer stilren og diskret løsning, er de enklere modellene i for eksempel hvitt eller rosentre en opplagt mulighet. En gulvhøyttaler med avrundede hjørner og smale snitt ser sofistikert ut og pynter innredningen, uten å ta for mye oppmerksomhet. Slankt design gjør det dessuten også mulig å velge andre farger enn de klassiske hvite og svarte, da designet i seg selv er så diskret at det godt kan bære en annerledes farge, uten at det blir for mye.

Spar plass med trådløse og aktive gulvhøyttalere
Med en aktiv gulvhøyttaler, får du en høyttaler med innebygget forsterker. Det betyr at du ikke har bruk for et separat anlegg for å spille musikk. Dermed kan du nøye deg med et sett som består av en enkelt aktiv gulvhøyttaler og en tilsvarende passiv modell. Du kobler til din iPhone, PC eller en annen musikkilde til den aktive høyttaleren og deretter kan du nyte musikken din i full stereo. Velger du en trådløs gulvhøyttaler, kobler du den enkelt til via din musikkilde med Bluetooth.

Hvis du vil pleie lydkvaliteten litt ekstra, kan du legge til en subwoofer som gir ekstra bass og enkelt kan plasseres et diskret sted i rommet. Det menneskelige øret er ikke i stand til å retningsbestemme de dype basstonene den lager, så i motsetning til andre høyttalere er det fritt frem når det gjelder plasseringen av subwooferen.

Godt underlag gir det beste resultatet
Skal du ha mest mulig ut av gulvhøyttalerne dine, er det viktig at de står stabilt og rett. Til det anbefaler vi spikes eller gummiputer, som sikrer at gulvhøyttaleren din blir stående der den skal. Spikes egner seg best på myke underlag, mens gummi-dempeputer er gode til hardere overflater. 

Begge deler sørger for at gulvhøyttaleren din står stabilt, og det gir den mest jevne lydopplevelsen og dermed den beste lydkvaliteten. Det er dessuten en god investering hvis du bor i leilighet og har lyst til å bevare et noenlunde forhold til naboen under deg. 

Det kan være litt av en jungel å finne frem til riktig gulvhøyttalere, og det kan være vanskelig å forestille seg lyden når man sitter foran skjermen hjemme og leser om de forskjellige modellene. Kom inn i vår butikk, så kan du lære mer om de forskjellige gulvhøyttalerne og oppleve hvordan de spiller. Det gir deg en god indikasjon på hvordan kvaliteten er i forhold til prisen, så du har de beste forutsetninger for å treffe riktig valg.