HiFi Klubben

Hopp til innhold

Cerwin-Vega XLS-15 Gulvstående høyttaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Cerwin-Vega XLS-15 Gulvstående høyttaler

XLS-15 er utstyrt med en brutal 15""-bass som kan gi deg lydtrykket fra en stadionkonsert hjemme i din egen stue. Du får samtidig musikalske kvaliteter som gjør både musikk og filmlyd til en fornøyelse for både ører og mellomgulv.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /par

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter Cerwin-Vega XLS-15 – en gulvhøyttaler for volumjunkier

Dette produktet er for tungt for oppkravforsendelse. Legg inn bestilling med Visa/MasterCard, avbetaling eller kontakt oss for å få tilsendt faktura (må forhåndsbetales).

XLS-15 minner mye om XLS-seriens toppmodell XLS-215. Men mens toppmodellen har hele to 15-tommer basser, er XLS-15 "kun" utstyrt med én, og den er heller ikke så gigantisk stor. De to høyttalerne går like dypt i bassen, så det er først og fremst det maksimale lydtrykket som skiller dem. XLS-15 presterer dog mer enn tilstrekkelig for de fleste, og fordi det her kun er ett basselement å holde styr på, er høyttaleren lettere å drive med vanlige hi-fi-forsterkere.

XLS-15 fungerer like godt til hjemmekino som til musikk. Hvis du ikke allerede har opplevd en komplett hjemmekinoløsning med Cerwin-Vegas største modeller, har du virkelig en opplevelse til gode. Dynamikk og volum er neste grenseløst, og et stort Cerwin-Vega-system gir begrepet "realistisk hjemmekino" helt ny mening. Og spiller du pop, rock eller techno på disse monsterne blafrer buksebena og trykket i brystet kan sammenlignes med det du får på livekonserter.

XLS-15 er kraftig oppgradert sammenlignet med forgjengeren CLS-15. Grunnoppskriften er fortsatt ett 15"-basselement i et nesten meterhøyt kabinett, men hornkonstruksjonen og delefilteret er helt nytt, så XLS-15 både spiller bedre og belaster forsterkeren mindre. Mellomtone- og diskantelementene er identiske med dem som sitter i toppmodellen XLS-215.

Jo mer watt jo bedre!

Til tross for størrelsen og det store basselementet er XLS-15 relativt lettdrevne. Det skyldes de svært effektive elementene, som gir en følsomhet på hele 92 dB. I prinsippet kan du spille fryktelig høyt med en forsterker på bare 120-150 watt, men hvis du virkelig vil utnytte høyttaleren, er det en god idé med en strømsterk forsterker på 300 watt eller mer – gjerne mye mer!

XLS-15 fordøyer alle watt du gir den – den spiller bare bedre og bedre og høyere og høyere jo mer du gir den. Hvis du skulle finne på å overdrive, så er høyttaleren utstyrt med et innebygd sikringskretsløp som beskytter mot overbelastning. Men mest sannsynlig har ørene dine tatt kvelden lenge før den tid 

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Massiv bass
 • Mulighet for svært høye lydtrykk
 • Mulighet for bi-wiring/bi-amping
 • Sikringskretsløp
 • Støpt aluminiumschassi på basselementet

Begrensninger

 • Tar plass
 • Krever en del effekt for å yte maksimalt
 • Er ikke en XLS-215

Produktbeskrivelse

Generelt om Cerwin-Vega XLS-serien

Initialene XLS i denne høyttalerserien fra Cerwin-Vega står for eXtremely Large Sound, og det er akkurat det det dreier seg om. I likhet med forgjengerne i CLS-serien er XLS-serien spekket med de kvalitetene som har gjort den legendariske amerikanske høyttalerprodusenten verdensberømt. De spiller vanvittig høyt og leverer en steinhard og massiv bass.

De oppgraderte elementene og de nye mellomtone- og diskanthornene trekker favorittbandene dine helt frem til scenekanten, og med ekstra avstivede kabinetter (i XLS-215) og nydesignede bassporter spiller de nå renere og mer veloppløst enn noensinne, selv ved lave volum (hvis det mot formodning skulle bli aktuelt). Dermed har du alle muligheter til å gjøre musikklytting til en fest, uansett om du vil ha alt for deg selv, eller dele sjenerøst med naboene.

Seriøse og stabile elementer

Elementene i XLS-serien er konstruert med kraftige magneter og helstøpte aluminiumschassiser. Et stabilt chassis er svært viktig, da hele elementet blir utsatt for ekstreme krefter ved høye lydtrykk. Hvis ikke chassiset er stivt nok kan lyden forvrenges , og bassgjengivelsen blir upresis. Men det er det ingen risiko for når det er Cerwin-Vega som står bak konstruksjonen. Hvis det er noen som kan dette med bass, så er det disse halvgale amerikanerne!

Mellomregisteret gjengis av et høyeffektivt og kraftig 6,5-tommers element. For at det skal holde følge med de enorme basselementene ved høye lydstyrker, er det montert i en hornkonstruksjon. Dette øker elementets følsomhet, og dermed spiller det høyere med samme mengde energi. Også diskanten er montert i et horn, og effekten er den samme her som i mellomtonen – høyere følsomhet, og dessuten bedre spredning av lyden. Cerwin-Vega kaller hornkonstruksjonen for Optimized Waveguide, og den gjør at lydbølgene fra diskant- og mellomregisteret integreres optimalt, hvilket igjen gir en perfekt sammenheng i de høye frekvensene.

XLS-gulvhøyttalerne har mulighet for bi-wiring og bi-amping. Bi-amping kan være en svært god ide hvis du ønsker en helt ren mellomtone/diskantgjengivelse, da den ekstra forsterkeren slipper å slite med de effektglade basselementene.

XLS eller VE?

Hi-Fi Klubben har to komplette høyttalerserier fra Cerwin-Vega i sortimenten: XLS- og VE-serien. XLS-høyttalerne har en noe mer balansert frekvensgang, og har ikke så mye fokus på bass og diskant. De kan spille minst like høyt som sine søsken i VE-serien, men med en mer lineær frekvensrespons, så diskanten ikke risikerer å bli for skarp – heller ikke ved øredøvende nivåer. Også bassregisteret nyter godt av den jevnere gjengivelsen, da det blir mer utstrakt i dybden.

Det er likevel ingen som vil gå så langt som å påstå at XLS-serien er "high-end"-høyttalere – til dét er de simpelthen altfor morsomme. Men de har musikalske kvaliteter som også passer til annet enn steinhard rock og techno. Og hva evnen til å sluke effekt og lage lyd av den angår, så tilhører de definitivt "High-klassen"!

Massiv underholdning for hele nabolaget

Cerwin-Vega dreier seg om fest og underholdning på høyeste nivå. Sammen med en kompetent forsterker får du et anlegg som gjør at du kan se frem til mange års massive opplevelser, for ikke å snakke om de lystne blikkene fra misunnelige venner. Men de kolossale kreftene bør nytes med en viss mengde forsiktighet – pass på ørene! Høyttalernes ekstreme egenskaper i kombinasjon med altfor livlige fester og filmkvelder kan gi varige høreskader og bringe deg på kollisjonskurs med barn, voksne og dyr i hele nabolaget!

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : Gulvhøyttalere
 • Diskant : 1” hornladet softdome
 • Mellomtone : 6,5” hornladet
 • Basselement : 15”
 • Frekvensområde (-3dB) : 38-20.000 Hz
 • Impedanse : 6 ohm
 • Følsomhet : 92,3 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Størrelse : 103,0 x 43,0 x 47,0 cm HxBxD)
 • Vekt : 38,5 kg

Cerwin-Vega

Si navnet Cerwin-Vega, og straks starter den indre filmen å flimre med bilder av store høyttalere, massive basselementer med knallrøde kantoppheng, fete fester – og naboer med ørepropper.

 • Massiv bass 
 • Tåler hard belastning
 • Opplev rock, techno m.m. ved realistiske lydtrykk

Les mer om Cerwin-Vega

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her