HiFi Klubben

Hopp til innhold

DALI RUBICON 5 Gulvstående høyttaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} DALI RUBICON 5 Gulvstående høyttaler

RUBICON 5 er RUBICON-seriens interiørvennlige gulvhøyttaler. Her får du en utrolig musikals og presis gjengivelse av all slags musikk, og lyden er imponerende fyldig størrelsen tatt i betraktning. Eksklusiv finish i lakk eller ekte trefiner.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /par

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter DALI RUBICON 5 – avansert og interiørvennlig gulvhøyttaler med suveren lydkvalitet

 • Svært kompakt til fullblods gulvhøyttaler å være
 • Særdeles nøytralt, presist og veloppløst lydbilde med fantastisk bass
 • Åpen, detaljert og helt uanstrengt mellomtonegjengivelse
 • Overraskende enkel å drive, spiller bra med mellomklasseforsterkere
 • Eksklusiv finish i sort eller hvit høyglanslakk eller ekte trefiner

RUBICON 5 er den mest kompakte gulvhøyttaleren i RUBICON-serien, og i likhet med sine større søsken er den spekket med teknologi og leverer prestasjoner i toppklassen. RUBICON 5 klarer alle musikksjangere, og med sitt enkle og eksklusive design glir den perfekt inn i et moderne interiør. Har du feinschmeckerambisjoner og samtidig ikke behov for de større RUBICON-modellenes ekstra råstyrke, kan RUBICON 5 være det perfekte høyttalervalget for deg.  

RUBICON 5 er i DALIs terminologi en 2,5,5-veis konstruksjon, der bass/mellomtone ivaretas av et eksklusiv 6,5” element med DALIs karakteristiske rustrøde trefibermembran. Høyttalerens svært moderate dimensjoner tatt i betraktning, er bassen imponerende dyp og presis, og RUBICON 5 kan absolutt fylle en normal stue med hi-fi-lyd av særdeles høy kvalitet.

DALIs unike Linear Drive-magnetsystem og en ekstremt detaljorientert utviklingsprosess, gjør RUBICON 5 i stand til å levere en utrolig ren, dynamisk og uforvrengt musikkgjengivelse, overraskende tett opp mot den eksklusive EPICON high-end-serien, men til en langt mer overkommelig pris.

Samtidig gir den eksklusive dome/bånd-diskantmodulen et suverent veloppløst lydbilde helt uten aggresjon. Det sikrer dessuten en optimal lydfordeling, også om du ikke sitter midt imellom høyttalerne.

RUBICON 5 fås med finish i sort eller hvit høyglanslakk eller i ekte trefiner. 

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Relativt kompakt til gulvhøyttaler å være
 • Særdeles nøytralt, presist og veloppløst lydbilde
 • Svært god bassgjengivelse størrelsen tatt i betraktning
 • Åpen, detaljert og helt uanstrengt mellomtonegjengivelse
 • Kan plasseres relativt nære bakvegg
 • Ikke så tungdrevne som enkelte alternativer
 • Eksklusiv finish i sort eller hvit høyglanslakk eller ekte trefiner

Begrensninger

 • Noen større alternativer leverer mer og dypere bass
 • EPICON er fortsatt nummer én

Produktbeskrivelse

RUBICON – high-end-kvaliteter for prisbevisste entusiaster

RUBICON-serien er resultatet av et langt og knallhardt arbeid for å tvinge kvalitetene fra DALIs kostbare EPICON-serie over i en ny serie for mer prisbevisste entusiaster. DALI har kombinert nyvinningene fra EPICON med sine andre gjennomtestede teknologier, og laget et helt nytt produkt med nye, unike løsninger. Dermed kommer du forbløffende tett på EPICON-opplevelsen, men til en vesentlig lavere pris.

Linear Drive og SMC – et unikt magnetsystem

Bass/mellomtone-elementene i RUBICON bygger på en ny og enklere utgave av DALIs revolusjonerende og patenterte "Linear Drive"-magnetsystem, som ble utviklet til EPICON. Linear Drive omfatter både et unikt design av magnetmotoren og et nytt magnetmateriale – SMC (Soft Magnetic Compound).

SMC er basert på presset jernpulver, og det leder så lite strøm (1000-10000 ganger mindre enn jern) at det ikke oppstår forvrengning som følge av virvelstrøm (ulineær, frekvensavhengig og hastighetsavhengig oppbremsing) i spolens kjerne. SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaper i hele frekvensområdet og eliminerer dermed en mengde forvrengningsartifakter som tradisjonelle magnetsystemer må slåss med. Samtidig er det formbart og kan støpes i akkurat den formen man ønsker.

I RUBICON har DALI kapslet inn SMC-polstykket i en slisset og presist kalibrert kobberkappe og deretter omgitt det hele med en svært kraftig ferritmagnet. En både enkel og genial, og ikke minst patentert konstruksjon, som på mange punkter er nesten like lineær som EPICON-utgaven. Når du hører den krystallklare gjengivelsen av stemmer og instrumenter fra RUBICON, forstår du virkelig hvor mye forvrengning andre konstruksjoner genererer i bass/mellomtoneområdet.

I tillegg til den ekstremt lave forvrengningen, bidrar Linear Drive også til å gi høyttalerelementene en jevnere og mer "forsterkervennlig" impedanskurve uten de utfordringene som kan gjøre enkelte konkurrerende produkter svært strømkrevende. Det betyr dels at delefilteret arbeider langt mer ideelt, og dels at du står friere i valg av forsterker. Du bør selvfølgelig likevel velge en forsterker av høy kvalitet for å få det beste ut av RUBICON, men det trenger ikke nødvendigvis å være et helt kraftverk.

Suverene DALI-elementer nok en gang

Bortsett fra det noe enklere magnetsystemet, bygger RUBICON bass/mellomtone-elementene på samme teknologi som i EPICON. Det støpte aluminiumschassiset er svært aerodynamisk formet, og tillater ekstreme membranbevegelser uten luftkompresjon. Samtidig gir den spesielle blandingen av trefiber og papir en svært stiv og bevegelig membran uten resonansproblemer.

At luften kan bevege seg fritt, og at kantopphengene er svært bevegelige, er to av hovedprinsippene i DALIs low-loss-prinsipp, som gir fremragende detaljer og respons ved alle volum og på alle musikktyper. En RUBICON-høyttaler trenger ikke å "sparkes i gang" som mange andre høyttalere – musikken flyter alltid lett og uanstrengt, og det ettertraktede tredimensjonale lydbildet trer tydelig frem i rommet, også når du bare spiller stillferdig bakgrunnsmusikk.

To diskanter i perfekt harmoni

Hybrid-diskanten kombinerer egenskapene fra dome- og båndprinsippet, så du både får stor tåle-evne, god horisontal spredning og en silkebløt og utrolig luftig diskantgjengivelse på høyde med de beste elektrostatkonstruksjonene.

Samspillet mellom dome og bånd stiller svært store krav til presis tuning av systemet. Et kunststykke som DALI har blitt mestere i gjennom mange års arbeid med nettopp dette prinsippet. RUBICON softdomen er av ekstremt høy kvalitet, og utført i perfekt geometri som får enheten til å rulle mykt av oppover, så bånddiskanten umerkelig kan overta de aller høyeste frekvensene og gi den siste avgjørende åpenheten i lydbildet.

Softdomen er laget for å kunne fungere helt på egenhånd i RUBICON 2. Derfor er den laget som en ultralett konstruksjon som når svært høyt opp i frekvensområdet. En av teknikkene som er brukt for å nå dette målet, er bruken av kobberkledt aluminiumstråd i svingspolen i stedet for kobber. Denne ultralette svingspolen arbeider i en svært kraftig ferritmagnet, som holder alle bevegelser under jernhard kontroll.

Stivt og resonansdødt kabinett med perfekt timing

RUBICON-kabinettet er særdeles solid bygget. Det enkle og stilrene grunndesignet er kraftig inspirert av den populære kompakthøyttaleren MENTOR MENUET, men både finish og tekniske løsninger er på et høyere nivå. Alle flater er utført i MDF (Medium Density Fibre), og elementene er skrudd direkte inn i den 25 mm tykke frontbaffelen. Finishen er i toppklasse, og du kan velge mellom lakk i sort eller hvit høyglans og ekte trefiner (valnøtt eller rosentre).

Innvendig er kabinettene på RUBICON-gulmodellene oppdelt i separate kammere, slik at det ikke oppstår trykkforskjeller mellom elementer som spiller i samme rom. Dermed kan tuningen gjøres individuelt for hvert element, uten at de påvirker hverandre. Det er også grunnen til at du finner flere bassrefleksporter på baksiden – én for hvert kammer.

Dempemateriale og avstiving er plassert akkurat der det gjør mest nytte for seg. Alle andre steder har den frie luftgjennomstrømmingen førsteprioritet, hvilket gjenspeiler seg i plasseringen av refleksporten direkte bak hvert basselement. En del andre produsenter har en helt annen tilnærming til kabinettdemping, men DALI har forlengst bevist at deres prinsipp fungerer i praksis, og at det fungerer perfekt med low-loss-tankegangen.

Nederst i kabinettet er det eksklusive delefilteret montert direkte bak på terminalene, så den elektriske signalveien blir kortest mulig. Selve terminalskruene er av svært høy kvalitet, og tillater alle tenkelige typer kabeltilkoblinger. Dermed er du sikret optimal kontakt i hele høyttalerens levetid.

Made in Denmark

RUBICON-serien er utviklet, produsert og satt sammnen for hånd i Danmark. Bass/mellomtone-elementene med den banebrytende teknologien er produsert in-house hos DALI, hvilket har vært en forutsetning for å kunne oppnå de vanvittige prestasjonene. Den store yrkesstoltheten og den strenge kvalitetskontrollen gjør at du kan være helt trygg på at du får et helt perfekt par høyttalere i stuen din.

Tekniske spesifikasjoner

 • Kategori : Gulvhøyttalere
 • Diskant : 29 mm softdome / 45 mm bånd
 • Basselement : 6,5” bass/mellomtone
 • Frekvensområde (-3dB) : 45–34 000 Hz
 • Impedanse : 4 ohm
 • Følsomhet : 86 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Spikes inkludert : Ja (også gummiføtter)
 • Farge : Farve Sort høyglans, Hvit høyglans, Valnøtt, Rosso (rosentre)
 • Størrelse : 19,5 x 89,0 x 33,8 cm (BxHxD)
 • Vekt : 15,7 kg
 • 2,5-veis bassrefleks-konstruksjon
 • Delefrekvenser: 2.900 / 14.000 Hz

RUBICON 5 i test

DALI

DALI – Danish Audiophile Loudspeaker Industries – ble grunnlagt i 1983 av Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens grunnlegger. I dag er DALI en global eksportsuksess, som begeistrer musikkelskere og anmeldere i mer enn 70 land.

 • Kvalitetshøyttalere i alle prisklasser
 • Fås både i tradisjonelt og moderne design
 • Maksimal lydkvalitet for pengene
 • Komplette serier til alle behov
 • Utviklet og designet i Danmark

Les mer om DALI

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her