HiFi Klubben

Hopp til innhold
Tilbudstorget Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Ortofon Quintet Red MC-pickup

{{product.price}} /stk
Ortofon Quintet Red MC-pickup

Bilder

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{quantityModel}} stk

{{sellableOnWebText}}

Beskrivelse

Quintet Red er en den mest økonomiske MC-pickupen fra Ortofons kritikerroste Quintet-serie. Diamanten er elliptisk slipt etter alle Ortofons høye standarder for å sikre en flott og detaljert lyd. En god introduksjon til Moving Coil-universet.

Ortofon MC Quintet Series – resultatet av 100 års analog erfaring
Hvis du vil få bedre lyd ut av platespilleren er en god pickup en utmerket investering. Hvis platespilleren din kom med pickup ferdigmontert fra fabrikken, spiller den sikkert bra, men i de fleste tilfeller kan du oppgradere lyden dramatisk ved å velge en bedre pickup.

Danske Ortofon har eksistert i et helt århundre og er en skikkelig tungvekter på pickup-markedet. Med Quintet-serien har de frembrakt en rekke vellydende Moving Coil-pickuper som dekker behovene til både prisbevisste og kompromissløse vinylentusiaster.

Moving Coil-pickuper – laget for entusiaster
Alle pickupene i Ortofons Quintet-serie er av Moving Coil-typen. Den innvendige oppbygningen i disse skiller seg vesentlig fra Moving Magnet-pickupene, som er den vanligste typen i de billigere prisklassene.

I en Moving Magnet-pickup sitter det en liten magnet på enden av nålefanen. Når den beveger seg i et magnetfelt – ved å følge konturene i rillen – skapes en elektrisk strøm som sendes videre til forsterkeren.

En Moving Coil-pickup fungerer stikk motsatt. Den har en bevegelig spole på enden av nålefanen som beveger seg i et kraftig magnetfelt. Spolene veier vesentlig mindre enn en magnet, så massen som beveger seg er mye lettere og reagere bedre på små endringer i rillen. Dette gir betydelig bedre dynamikk og sporingsevne og får frem enda flere av de små detaljene i musikken.

Denne forskjellen gjør imidlertid også Moving Coil-pickuper vanskeligere å produsere – og dermed dyrere. For å få maksimal kontroll over kvaliteten er alle Ortofons Moving Coil-pickuper derfor håndlagde under mikroskop på selskapets danske fabrikker.

OBS: Moving Coil-pickuper produserer generelt et betydelig svakere signal enn Moving Magnet-typene, med unntak av de såkalte high-output-modellene. Dette betyr at RIAA/pickup-forforsterkeren (eller platespillerinngangen på forsterkeren eller receiveren din) må ha en MC-innstilling, slik at den kan forsterke signalet ekstra mye før det sendes videre til forsterkeren.

Hi-Fi Klubben hjelper deg i gang
På grunn av den kraftige magneten i en Moving Coil-pickup er selve pickupen som regel tyngre enn en tradisjonell Moving Magnet-modell. Den krever derfor omhyggelig matching med selve tonearmen for å få best mulig resultat. Hos Hi-Fi Klubben hjelper vi deg gjerne med å finne ut hvilke Moving Coil-pickuper som passer til de forskjellige platespillerne, og vi hjelper selvfølgelig også gjerne med monteringen.

Tekniske spesifikasjoner

 • Prinsipp: Moving Coil
 • Nål: naken, elliptisk diamant
 • Compliance: 15 µm/mN
 • Sporingsevne: 65 μm (315Hz ved anbefalt nåletrykk)
 • Kanalseparasjon ved 1 kHz / 15 kHz: 21 dB/14 dB
 • Utgangsspenning: 0,5 mV ved 5 cm/s, 1000 Hz
 • Anbefalt belastning: >20 ohm
 • Anbefalt nåletrykk: 2,3 gram
 • Hus av ABS-plast/aluminium
 • Vekt: 9 gram
 • Farge: Rød
 • OBS: Hi-Fi Klubben kan også levere en rekke andre produkter fra Ortofon ut over de viste på hjemmesiden. Kontakt din butikk for nærmere information.
 • GRATIS MONTERING: Hvis du kjøper en ny pickup hos Hi-Fi Klubben, monterer vi den på platespilleren din gratis. Spør i din lokale Hi-Fi Klubben-butikk for info.

Anbefalt tilbehør

Ønsker du å oppleve produktet?

Hos HiFi Klubben kan du oppleve produktene med din egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her