HiFi Klubben

Hopp til innhold
Tilbudstorget Gjør et kupp på utstillingsmodeller, utgående produkter og overskuddslager fra alle butikkene våre Les mer

Steinway Lyngdorf S-Series Musikkanlegg

{{bundle.price}} /system
Steinway Lyngdorf S-Series Musikkanlegg

Bilder

{{chosenVariant.WebshopInventory.Description}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivelse

Steinway Lyngdorf S-Series er et komplett stereosystem med forsterkere og høyttalere i den aller høyeste high-end-klassen. RoomPerfect og digital forsterkning fra ende til annen gir lydkvalitet og realisme som overgår selv dine villeste drømmer!

Steinway Lyngdorf – musikalsk partnerskap i eliteserien
Steinway Lyngdorf ble istiftet i 2005 som et samarbeid mellom to firmaer som hver for seg er anerkjent som de beste på hvert sitt felt. Steinway & Sons, hvis legendariske flygeler brukes i verden beste konsertsaler og lydstudioer, og danske Lyngdorf, som på få år har prestert å gjøre seg bemerket med nyskapende utstyr i high-end-klassen.

Hvis navnet Lyngdorf virker kjent, så skyldes det at firmaet er startet av Peter Lyngdorf, som i sin tid også grunnla Hi-Fi Klubben. Lyngdorf-produktene har i en årrekke vært fast inventar i Hi-Fi Klubbens sortiment, men dette er første gang vi har kunnet presentere komponenter med Steinways navnetrekk i Hi-Fi Klubben.

Kompakt, elegant – og relativt billig
S-Series er Steinway Lyngdorfs nyeste, og hittil minste, system. Med dette systemet er vi oppe den øverste prestisjeklassen. De fleste av Steinway Lyngdorfs systemer befinner seg helt i toppen av denne klassen, dvs. på et nivå som er forbeholdt de mest velstående kundene. S-Series skiller seg ut, både pris- og utseendemessig.

Komponentene er derfor ikke dyrere enn i andre luksusvarer (S-Series koster omtrent det samme som en god bruktbil), men takket være den perfekte integreringen og det patenterte RoomPerfect-systemet har de lykkes med å få den samme gode lyden i en mindre forpakning. Anlegget er lagd for å brukes i normale og mindre rom, hvor normale super-high-end-komponenter ville vært umulig å bruke.

Tre forsterkere, to høyttalere og to subwoofere
S-Series-systemet består av ett sett S-15 stereohøyttalere, to S-210 boundary woofere (passive subwoofere), to A1 effektforsterkere og forforsterkeren SP1, som inneholder styringselektronikken som gjør det hele mulig.

S-15 høyttalerne er ekstremt små og diskré. Som toveis-høyttalere med 5,25 tommers basselementer, ligner de overhodet ikke på høyttalere i tungvektsklassen.Men skinnet kan bedra. Kombinert med RoomPerfect er lydgjengivelsen i S-15 særdeles nøytral og evner å servere musikken uten å sette sine egne akustiske fingeravtrykk på lyden. I motsetning til hva som vanligvis er normen, bør høyttalerne plasseres helt inntil veggen, da unngår man farging av lyden fra tidforsinkede romrefleksjoner.

Diskanten er av AMT-typen (Air Mottion Transformer), og den er montert med fri utstråling til sidene. Dette gir S-15 en meget ensartet utstråling over hele arbeidsområdet. Til tross for størrelsen er S-15 i stand til å gi et lydtrykk på hele 114 dB. Det betyr at det er masse overskudd til selv de største transientene i musikken og til å gi store orkesterverker deres naturlige størrelse.

Boundary wooferne, S-210, drives direkte av den ene A1 effektforsterkeren og, som navnet antyder, er de bestykket med to 10" basselementer i hvert kabinett. Akkurat som satelittene skal boundary wooferne settes helt inntil veggen, og det blir bare bedre om de plasseres i et hjørne. På denne måten oppnås en 6 dB høyere effektivitet enn hvis kabinettene blir plassert midt på gulvet. Fraværet av forsinkede refleksjoner fra veggene betyr også at impulser står frem helt klart.

Fleksible tilkoblinger og 4 x 200 digitale watt
Hjertet i S-Series er prosessoren/forforsterkeren SP-1, som huser det geniale RoomPerfect-systemet som med avansert signalprosessering fjerner lytterommets negative bidrag til lydbildet. SP-1 fyller også rollen som forforsterker i anlegget og er utstyrt med fire analoge innganger og seks optiske digitale innganger. Det er også en USB-inngang slik at du kan spille av lydfiler fra en datamaskin i en oppløsning på opptil 24-bit/192kHz (driver følger med).

Effektforsterkeren A1 er en heldigital forsterker bygget etter PWM-prinsippet (Pulse Width Modulation). Det er kun to komponenter i den analoge signalveien: en spole og en kondensator i høyttalerutgangens lavpassfilter for å fjerne supersoniske rester av høyfrekvent støy. Det er heller ingen motkoblingskretsløp. Alt annet foregår digitalt. I realiteten er hele kombinasjonen med SP-1 og A1 en ekstremt avansert D/A-konverter med innebygd forsterkning – en Power DAC.

RoomPerfect setter høyttalerne fri fra rommets tyranni
RoomPerfect er Lyngdorfs unike system for aktiv, digital romkorreksjon. RoomPerfect frigjør deg fra lytterommets tyranni, slik at du endelig kan få den optimale lyden fra dine dyrkjøpte høyttalere uten å måtte bygge om stua til et lydstudio. Systemet er enkelt og raskt i bruk, og løfter ytelsen på anlegget ditt til et langt høyere nivå. Dette er intet mindre enn en revolusjon innenfor hi-fi!

Ved hjelp av en serie mikrofonmålinger analyserer RoomPerfect lytterommet ditt detalj og skaper en korreksjon hvor romressonanser og farging av lyden er trukket fra. Dette betyr at lyden du hører fra høyttalerene er den rene lyden fra opptaket, uten fargingen som normalt utgjør det meste av lyden som når dine ører.

Fantastisk lyd i hele lytterommet
Når målingene er gjennomført, kan RoomPerfect lagre flere innstillinger som optimerer lyden i både "sweet spot" og i andre lytteposisjoner. Systemet kan også lage en global innstilling som gir forbløffende bra lyd i hele rommet.Så bare sett høyttalerne inntil veggen og la RoomPerfect gjøre resten. Mye av det som tidligere har vørt "forbudt" med hi-fi, er mulig med RoomPerfect!

* RIAA-forforsterker kjøpes separat.
** Prisen for S-systemet inkluderer et besøk av en av Hi-Fi klubbens spesialutdannede medarbeidere, som vil kalibrere systemet i ditt lytterom. Ønsker du selv muligheten for å foreta en RoomPerfect-kalibrering, krever det at du i tillegg kjøper et Steinway-Lyngdorf kalibreringskit til 4498,-

Les mer om Steinway Lyngdorf

Tekniske spesifikasjoner

Steinway Lyngdorf A1 digital effektforsterker

Digital stereoeffektforsterker
Utgangseffekt 8 ohm: 200 watt
Utgangseffekt 4 ohm: 400 watt
Innganger: 1 x Steinway Lyngdorf Digital Link, 1 x RS 232
Utganger: 1 x Steinway Lyngdorf Digital Link, 2 x Speakon høyttalerutganger
Mål: 45 x 4,9 x 39,6 cm (BxHxD)
Vekt: 6,6 kg
Farge: Sort


Steinway Lyngdorf SP-1 forforsterker/prosessor
Digital forforsterker/lydprosessor

Analoge innganger: 4 x L/R (RCA)*
Digitale innganger: 6 x optisk (Toslink), 4 x coaxial, 1 x USB Audio**
Pre-out: 3 x Steinway Lyngdorf Digital Link
Mål: 45 x 4,9 x 31,5 cm (BxHxD)
Vekt: 5 kg
Farge: Sort
Mikrofoninngang til
RoomPerfect-romkorreksjon
1 x Trigger input, 1 x IR, 1 x USB (for oppdatering), 1 x RS 232
* Evt. RIAA-forforsterker kjøpes separat.
** USB-driver til 24-bit/192kHz-avspilling følger med.

Steinway Lyngdorf S-15 vegghøyttaler

2-veis konstruksjon
Diskant: 1 x AMT dipol (Air Motion Transformer)
Bass/mellomtone: 1 x 5,25"
Frekvensgang (-3dB): 120-22.000 Hz
Impedans: 4 ohm
Mål: 20 x 26 x 7,9 cm (BxHxD)
Vekt: 4,4 kg
Farge: Sort
Maks. lydtrykk: 114 dB på vegg
Steinway Lyngdorf S-210 boundary woofer

Passiv subwoofer (boundary woofer)

Elementer: 2 x 10"
Frekvensgang (-3dB): 25-500 Hz
Mål: 36 x 37,3 x 36 cm (BxHxD)
Vekt: 20,5 kg
Farge: Sort
Maks. lydtrykk: 117 dB i hjørne, 114 dB på gulv, mot vegg

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • suveren lyd i forhold til størrelsen
 • plasseringsvennlig
 • RoomPerfect romkorreksjon
 • fantastisk dynamikk
 • eksklusiv finish
 • både analoge og digitale innganger inkl. USB
 • spiller like godt som langt større og dyrere tradisjonelle systemer

Begrensninger

 • må anskaffes som komplett system
 • krever omfattende kalibrering for å kunne spille optimalt**
 • lydkilder må anskaffes separat
 • ikke innebygd RIAA-trinn til platespiller

Tester

Ønsker du å oppleve produktet?

Hos HiFi Klubben kan du oppleve produktene med din egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her