HiFi Klubben

Hopp til innhold

Sonos PLAYBAR Soundbar/trådløs høyttaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} Sonos PLAYBAR Soundbar/trådløs høyttaler

PLAYBAR er en raffinert lydplanke som gir deg flott TV-lyd samtidig som den fungerer som en trådløs alt-i-ett-høyttaler med det nydelige Sonos-grensesnittet. Eksklusiv finish i aluminium. Velg mellom plassering på hylle eller vegg.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

for å handle denne varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påminnelse når varen er på lager
Kan ikke kjøpes i nettbutikk

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Høydepunkter Sonos PLAYBAR – raffinert lydplanke-høyttaler til TV-en din

 • Flott lydkvalitet sammnelignet med mange andre lydplanker
 • Gir surroundfølelse når du ser film
 • Volumet kan du styre fra din eksisterende TV-fjernkontroll
 • Kan utvides med trådløse bakhøyttalere og trådløs subwoofer
 • Full trådløs integrasjon med øvrige Sonos-komponenter

PLAYBAR er en raffinert lydplanke som gir deg flott TV-lyd samtidig som den fungerer som trådløs alt-i-ett-høyttaler til all musikken du streamer fra internett elle fra telefon/nettbrett. Du får også det samme nydelige brukergrensesnittet som på resten av Sonos-systemet.

I motsetning til de fleste andre lydplanker har PLAYBAR en finish i solid aluminium, og den passer like godt liggende, liggende på høykant eller hengt på vegg. Med den avanserte teknologien og den imponerende utrustningen med hele 9 innebygde høyttalere, kan du oppnå surroundfølelse når du ser film, uten å ha en hel hjemmekino stående. Særlig hvis du supplerer med to PLAY:1 eller PLAY:3 som trådløse bakhøyttalere.

Fleksibel plassering, enkel betjening og perfekt multiroms-integrasjon
Første gangen du setter opp Sonos, blir du guidet smertefritt gjennom alle de nødvendige innstillingene via Sonos-appen. Og den daglige betjeningen er like smart – du kan nemlig styre volumet via din originale TV-fjernkontroll! PLAYBAR sende til og med det infrarøde fjernkontrollsignalet videre fra baksiden, så du kan betjene alle funksjonene på din TV selv om PLAYBAR sperrer for TV-ens mottagerøye.
Du kan styre de enkleste funksjonene (f.eks play/pause/skip) via trykknapper på siden. Dermed slipper du å alltid måtte finne frem telefonen. Med på kjøpet får du selvsagt alle de kule Sonos-mulighetene, inkludert full app-styring (iOS/Android) og full integrasjon av streamingtjenester som Spotify, TIDAL, SoundCloud m.fl.

PLAYBAR integrerer perfekt med resten av Sonos-komponentene, slik at den kan inngå i et multiromssystem.

PLAYBAR fås i sort aluminiumsfinish. Spesialdesignet veggfeste fås som ekstrautstyr.

Obs! Merk at alle streamingprodukter av denne typen er avhengig av en kraftig og stabil ruter. Om man skal ha flere enn én streamingenhet anbefales det å kable så mange av enhetene som mulig til ruteren, for best mulig stabilitet. Rutere man får utlevert gratis av internettleverandører er ofte av dårlig kvalitet og vi anbefaler på det sterkeste å investere i en god ruter som man kjøper selv, tilpasset sitt behov. Streamingsystemer av denne typen burde ikke kombineres nettverkekstendere. Du kan lese mer om viktigheten av nettverk her. 

Ekspertvurderinger

Fordeler

 • Flott lydkvalitet sammenlignet med mange andre lydplanker
 • Pen aluminiumsfinish
 • Kan plasseres både liggende, liggende på høykant og på vegg
 • Enkelt oppsett via grundig hjelpeguide i Sonos app
 • Volum kan styres fra din eksisterende TV-fjernkontroll
 • Kan på egenhånd levere surroundfølelse når du ser film
 • Kan fungere som trådløst musikkanlegg
 • Kan bygges ut til 5-kanals surround via trådløse bakhøyttalere og evt. trådløs subwooferFull trådløs integrasjon med øvrige Sonos-komponenter
 • Full integrasjon med streamingtjenestene TIDAL, Spotify, Deezer, Napster og mange flere*
 • Trådløs kontroll via både telefon/nettbrett (Apple iOS/Android) og PC/Mac
 • Integrert veggfste (spesialdesignet veggfeste fås som ekstrautstyr)

Begrensninger

 • En tradisjonell hjemmekino presterer vesentlig bedre
 • Ikke ekte innebygde multikanals Dolby/DTS-dekodere
 • Stereoperspektivet er ikke på høyde med en ordentlig stereoløsning med separate høyttalere
 • TV-lyd må tilkobles med optisk digitalkabel (resten er trådløst)
 • Ikke Bluetooth
 • Eneste subwoofer-mulighet er Sonos SUB
 • Ingen HDMI-integrasjon
 • Du får ikke skikkelig stereo eller skikkelig hi-fi fra en enkelt alt-i-ett-høyttaler, uansett hvor godt den er konstruert. Ekte hi-fi krever alltid en god forsterker og separate høyttalere!

Produktbeskrivelse

PLAYBAR – hjemmekino på den enkle måten
Oppsettet av PLAYBAR er utrolig enkelt. Når du for første gang forteller Sonos-appen at du ønsker å legge til en PLAYBAR, starter systemet automatisk en genial hjelpeguide, som trinn for trinn sikrer at alle tilkoblinger og innstillinger blir gjennomført raskt og korrekt. Dette inkluderer evt. trådløse bakhøyttalere og Sonos SUB samt innkodingen av din eksisterende TV-fjernkontroll, som gjøres med et enkelt trykk. En utrolig brukervennlig detalj.

Til tross for sitt kompakte design rommer PLAYBAR en komplett 5-kanals surroundprosessor og hele ni digitale forsterkere som driver seks bass/mellomtone-enheter og tre diskanter. PLAYBAR fungerer som senter og frontkanaler i et multikanalsoppsett, men via prosessoren og høyttalerens spesielle vinkling, klarer den også på egen hånd å gi en forbløffende surroundeffekt.

Men du trenger ikke å nøye deg med en lydplanke. Koble til to trådløse PLAY:1 eller PLAY:3-høyttalere som bakkanaler, og du får et 5-kanalsoppsett som løfter filmopplevelsen din til neste nivå. Og selv om det ikke blir en helt ekte hjemmekino, så får du likevel en filmlyd som yter dagens flotte bildekvalitet rettferdighet. Helt uten vanskelig oppsett og skremmende kabler, som det av og til er med en tradisjonell løsning.****

Sonos SUB – den dype bunn til både filmlyd og musikk
Hvis du vil ha enda mer og bedre bass til ditt PLAYBAR-oppsett, kan du enkelt og greit supplere med den trådløse Sonos-subwooferen. SUB gir deg dyp og dynamisk bass i hele rommet til både hjemmekino og musikk, og du slipper å trekke kabler til anlegget. SUB setter prikken over i-en, uansett om du har koblet til bakhøyttalere eller vil "nøye" deg med PLAYBAR alene.****

Heng PLAYBAR på veggen
PLAYBAR har integrert veggfester av "nøkkelhull"-typen, men vær oppmerksom på at vegghullene må borres svært presist for å oppnå en perfekt vannrett plassering. Hvis du vil henge PLAYBAR på en vegg i mur eller betong – eller bare vil ha det så lett som mulig – anbefaler vi kraftig Sonos spesialdesignede veggfeste. Så blir det mye enklere å treffe riktig og unngå problemer.

Sonos – det originale trådløse multiroms hi-fi-systemet
Sonos er det originale komplette multirums hi-fi-streamingsystemet til hele familien din og hele hjemmet ditt. Alle skjønner hvordan det fungerer nærmest umiddelbart, og nesten alle tenkelige streamingtjenester er fullt integrert. Sonos har markedets største utvalg i avspillere, inkl. lydplanke til TV og trådløs subwoofer. Sonos er også markedets suverent mest solgte og gjennomtestede streamingsystem.

Sonos er fullt integrert med streamingtjenesterne TIDAL (inkl. TIDAL HiFi), Spotify, Deezer m.fl. Dermed får du tilgang på mer enn 20 millioner låter etter eget valg, og uten å eie en eneste CD. Du styrer det hele trådløst fra telefonen/nettbrettet ditt, eller fra PC/ Mac.*

Sonos blir hele tiden oppdatert med nye funksjoner – helt gratis. Oppdateringene lastes ned til Sonos-systemet ditt etter hvert som de kommer, og dermed blir din Sonos-opplevelse bedre og bedre – helt automatisk!

Sonos app – all verdens musikk under fingertuppene dine
Via den gratis Sonos-appen til Apple iOS/Android får du all verdens musikk i din hule hånd. Det gjelder både din egen musikksamling på PC/Mac eller nettverksharddisk samt internettradio og streamingtjenester som f.eks. TIDAL, Spotify og Deezer. Spesielt nettbrettappen er i en klasse for seg – med en stor fargeskjerm blir navigasjonen en lek, du kan virkelig studere platecovere til øynene blir store og våte. Alternativt kan du velge å styre det hele fra datamaskinen din.

Uansett om du velger den ene eller den andre løsningen, får du et pent og oversiktlig brukergrensesnitt, som gjør det til en lek å spille musikk i hele huset. Enhetene kommuniserer under alle omstendigheter fritt seg imellom, så hele familien uten problemer kan bruke forskjellige app-kontrollere i forskjellige rom – samtidig!

Stream musikk direkte fra telefonen eller nettbrettet (Apple iOS/Android)
Foretrekker du å ha musikken din liggende på telefon/nettbrett i stedet for på datamaskinen eller en nettverksharddisk, så har du selvfølgelig mulighet til det også. Når du er på det trådløse nettverket ditt trenger du bare åpne Sonos-appen, velge "Denne iPhone" (eller tilsvarende) og velge musikk fra det bærbare musikkbiblioteket ditt.

Telefonen eller nettbrettet ditt er også et smart sted å oppbevare den musikken som du ikke kan få tilgang til via streamingtjenestene, f.eks. Beatles og de andre navnene som av en eller annen grunn fortsatt ikke er tilgjengelige. Det samme gjelder klassisk musikk, som kan være ganske uoversiktlig å navigere i ute på nettet.

Masser av muligheter til kresne ører
Med Sonos kan du streame lyd i full CD-kvalitet, og det kan du utnytte til å bygge opp en skikkelig hi-fi-løsning. Den trådløse stereoforsterkeren CONNECT:AMP kan alene drive et par gode hi-fi-høyttalere, og allerede her er du oppe i neste kvalitetsklasse sammenlignet med alt-i-ett-løsningene.

Den ultimate Sonos-løsningen er dog den trådløse CONNECT-spilleren, koblet på et separat anlegg. Da får du fullvoksen hi-fi, samtidig som du får alle de trådløse mulighetene og den superenkle app-styringen. Hvis du forer et slikt system fra en "lossless" streamingtjeneste som f.eks. TIDAL Hi-Fi eller med musikk fra din egen musikksamling, er veien brolagt med store musikkopplevelser (forutsatt at musikken din er rippet i tapsfri kvalitet).

Hvis du vil ha enda bedre lydkvalitet, kan du koble CONNECT til en ekstern D/A-konverter (DAC) via optisk eller coaxial utgang og dermed gi lydkvaliteten enda et løft. På noen nyere stereoforsterkere – f.eks. fra NAD – har du mulighet til å koble til CONNECT digitalt og utnytte forsterkerens innebygde DAC. Det samme gjelder hvis du har en god hjemmekinoreciever.

Begynn med én – utvid overalt med enkelt trådløs oppsett
Sonos er et genialt multiroms hi-fi-system, som kan sende en hel verden av musikk ut i hvert hjørne av hjemmet ditt. Stue, kjøkken, soverom, kontor, barnerom, bad – det finnes en musikkspiller fra Sonos til ethvert behov.

Fra appen styrer du musikkvalg og volum individuelt for hvert rom, og lyden fra Sonos er alltid perfekt synkronisert. Dermed kan du på et øyeblikk fylle hele hjemmet med den samme bakgrunnsmusikken, i høy kvalitet. En utrolig lekker og praktisk funksjon.

Oppsettet av Sonos klarer alle på et øyeblikk, og siden du ikke må bygge noe inn i veggen kan du ta med deg hele sulamitten hvis du flytter.

Slik kommer du i gang
For å komme i gang trenger du bare bruke en "controller" (telefon/nettbrett/PC) og en enkelt Sonos-enhet (CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5 eller PLAYBAR). Hvis du ønsker å utnytte Sonos sitt eget, ekstra stabile trådløse nettverk (SonosNet) – må én enhet også ha kabelforbindelse til routeren.

Hvis routeren din ikke står plassert et sted der du ønsker musikk, kan du i stedet bruke BRIDGE eller BOOST nettverksadapter. Da får du et optimalt Sonos-nettverk én gang for alle.

Ideelt til innbyggingsløsninger

Hvis du planlegger lyd i hele huset i forbindelse med nybygg eller ombygning, gir Sonos deg utallige muligheter. Du kan f.eks. installere innbyggingshøyttalere i alle ønskede rom, trekke høyttalerkablene inni veggen til et sentralt teknisk skap eller et kontor der nettverksrouteren din står. Her plasserer du alle nødvendige Sonos-enheter og evt. effektforsterkere, hvorpå du har usynlig lyd i hele huset, med full fjernstyring og med den kvaliteten du ønsker i hvert enkelt rom

* Støttede streamingtjenester, funksjoner og systemkrav på Sonos er under konstant utvikling og oppdatering. Besøk evt. Sonos egen hjemmeside hvis du vil ha siste nytt. Bruk av TIDAL, Spotify Deezer, SoundCloud m.fl. på Sonos forutsetter betalingsabonnement.

Tekniske spesifikasjoner

 • Lydplanke/trådløs høyttaler
 • 5 innebygde digitale Klasse D-forsterkere
 • Høyttalere: 6 x 80 mm bas/mellemtone, 3 x diskant
 • Støttede streamingtjenester i Norge: Spotify, TIDAL, TIDAL HiFi, YouMusic, Napster, Deezer m.fl.*
 • Lydformater**: Dolby Digital, MP3, WMA, AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible .AA (format 4), Apple Lossless, FLAC (lossless), WAV, AIFF
 • Internettradio-formater: MP3, WMA.
 • Tilkoblinger: digital audio-inn (optisk)***
 • Ethernet-tilkobling: 2-port switch, 10/100Mbps
 • Trådløs platform: wi-fi eller SonosNet 2.0 med AES-kryptering***
 • Operativsystem (til lagrede musikkfiler): Windows XP SP3 eller nyere, Mac OSX v10.6 eller høyere
 • iOS 4- og iOS 5-enheter, herunder første generasjons iPad, iPhone 3G samt annen og tredje generasjons iPod touch støtter ikke lenger Sonos-systemet.
 • Strømforbruk i stand-by: 6,1 watt (brukes til å holde det trådløse nettverket aktivt)
 • Medfølgende tilbehør: optisk audiokabel
 • Spesialdesignet veggbeslag fås som ekstrautstyr
 • Mål: 90,0 x 14,0 x 8,5 cm (BxHxD)
 • Vekt: 5,4 kg
 • Farge: Sort

 

* Støttede streamingtjenester, funksjoner og systemkrav på Sonos er under konstant utvikling og oppdatering. Besøk evt. Sonos egen hjemmeside hvis du vil ha siste nytt. Bruk av TIDAL, Spotify, Deezer m.fl. på Sonos forutsetter betalingsabonnement.

** Max. oppløsning er 16-bit/48 kHz. WMA Lossless, WMA DRM og Apple ”FairPlay” (iTunes DRM-kopibeskyttelse) støttes ikke for øyeblikket.

*** Hvis du velger å plassere PLAYBAR på høykant på en hylle (så kablene vender nedover) må du bruke den medfølgende optiske kabelen. Andre kabeltyper kan ødelegge inngangspluggen på PLAYBAR, og slike skader er ikke omfattet av garantien.

Sonos

Sonos er markedets mest komplette og brukervennlige trådløse hi-fi-system. Du kan streame allverdens musikk, du kan få superenkel surround-lyd til TV-en din, du kan fylle hvert rom i hjemmet ditt med ekte hi-fi-lyd og du kan styre det hele fra smarttelefonen eller nettbrettet.

 • Svært enkelt oppsett 
 • Trådløs betjening fra smarttelefon eller nettbrett
 • Stream musikkensamlingen din, eller fra nettet
 • Høy lydkvalitet
 • Suverene multiromsmuligheter

Les mer om Sonos

Mer lesning

Book en demo

I HiFi Klubben kan du oppleve produktene med dine egne øyne og ører før du handler. Du kan til og med avtale tid for en personlig demonstrasjon. Så blir det enklere for deg å velge rett.

Vi bruker småkaker, aka cookies (informasjonskapsler), slik at du bl.a. kan bruke vår nettbutikk. Vi bruker dem også til å finne ut hvordan våre nettsider blir brukt, slik at vi hele tiden kan forbedre oss, selvsagt mens vi hører på vår favorittmusikk. Ved å fortsette, godtar du alt dette. Les mer om cookies her